piața Unirii 9, Cluj Napoca

Istoria orașului Cluj

Casa Rhédey este o istorie în sine. Istoria pieței centrale a Clujului. Pereții Casei Rhédey păstrează trecutul Clujului, parfumul fiecărei perioade a orașului. Dacă ar putea grăi, ne-ar vorbi despre principele Bethlen Gábor, ne-ar destăinui secretele luptei pentru libertate ale principelui Rákóczi. Între acești pereți și-a găsit adăpost Székely László, prefectul de odinioară a județului Cluj, și tot acești pereți au fost reconstruiți, la sfârșitul secolului al 17-lea de către Sara Bulcescu, fiica de boier muntean. La începutul anilor 1700 aici erau primiți cei mai de seamă oaspeți ai orașului. Se spune că însăși principele Rákóczi Ferenc al II-lea a poposit aici. Mai târziu casa a ajuns proprietatea contelui Rhédey Mihály și soției sale, Bánffy Terézia, supunând construcția minunilor barocului. Casa burghezească s-a transformat întrun palat, Bánffy Terézia i-a dăruit un minunat salon de baluri. Pereții păstrează amitirea spectacolelor primei trupe de teatru clujene.Palatul în prezent este proprietatea colegiului reformat de la Debrecen.   Pereții Casei Rhédey trăiesc. Și această istorie continuă până când ei vor trăi. Spiritul celor ce și-au dus viața aici șoptesc în urechile tuturor istoria orașului Cluj, istorie pe care o scriem cu toții împreună. Casa Rhédey este secretul nostru comun.

Contact

EVENIMENTE PRIVATE

Alege-ți o locație pentru evenimentele de firmă sau pentru cocktailuri, pentru sărbătorile private sau de familie în inima Clujului, în Beciul Rhédey! Află mai multe informații la adresa de e-mail rhedeycafe@gmail.com sau la telefon nr. +40 (746) 605 524 / +40 (754) 025 000. Iată oferta noastră!

REZERVĂ O MASĂ

Rezervări la numărul de telefon: +40 (364) 156 905 și pe site-ul: facebook.com/Rhedey. Pentru rezervările mai mari de 15 persoane va rugam sa contactați managerul nostru la numărul +40 (746) 605 524 între orele 10 și 18 (zile lucrătoare). Nu ezitați să ne contactați!

Telefon: +40364-156.905 Email: rhedeycafe@gmail.com